Preskoči na vsebino

Tojva AD-1200 Kulturno društvo

Tojva a.D. 1200 Kulturno društvo Vrtejba, ustanovljeno 6. maja 1998, je izdalo dve knjigi, s katerima ostaja zvesto svojemu cilju: odkrivati in ohranjati vrtojbensko kulturno izročilo:
Junija 2001 knjigo Renata Podbersiča VRTOJBENSKA PAMET, Ljudsko besedno izročilo iz Vrtojbe. Knjiga je posvečena Vrtojbenkam in Vrtojbencem doma in po svetu. Vsebino na 80. straneh krasi 57 fotografij iz daljne in bližnje preteklosti Vrtojbe. Knjiga je tiskana na 100 g papirju Cambridge in je trdo vezana.

Decembra 2006 knjigo Renata Podbersiča ŠTORJE OD ŠEŠERJOV AN TOBINK. Prinaša štirinajst iger in igric, napisanih v sočnem vrtojbenskem narečnem govoru. Posvečena je skupini vrtojbenskih noš Šešerji an Tobinke, ki so igre uprizarjali doma, pri bližnjih sosedih in tudi čez mejo ob raznih vaških in drugih dogodkih in praznovanjih v letih 1998-2005. Knjigo krasi v prvem delu, med teksti iger, sedem likovnih izdelkov vrtojbenske noše in borele (dvokolnice), ki so jih narisali učenci OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici, podružnična šola Vrtojba; v drugem, dokumentarnem delu, pa še 15 fotografij, pretežno z raznih nastopov Šéšerjov an Tobínk. Knjiga ima 184 strani, tiskana je na 100 g papirju Cambridge in je trdo vezana. Knjigi je priložena zgoščenka z igrama: Štórja, kekúe je Búeh ustvaru Vrtéjbnku in Z borélu u Európu.

PODATKI

dejavnost:  kultura

ulica:  Ulica 9. septembra

hišna številka:  137

poštna številka:  5290

naziv pošte:  Šempeter pri Gorici