Preskoči na vsebino

Mešani pevski zbor Vrtojba

Korenine Mešanega pevskega zbora Vrtojba segajo v leto 1979, ko se je zbor pod vodstvom zborovodje Zdravka Lebana oblikoval kot mladinski sestav. V svoje vrste pa je kmalu privabil številne nove pevce. Nekateri so v zboru še dandanes, ko približno 25 članski sestav združuje tako pevce iz Vrtojbe kot tudi iz okoliških krajev.

Njihov repertoar obsega bogat razpon glasbene literature od sakralnih skladb do priredb ljudskih pesmi iz različnih stilnih obdobij. V zadnjem času se ozirajo tudi k nekaterim priredbam zabavne glasbe. Skozi leta so redno in uspešno sodelovali na revijah Primorska poje in Reviji pevskih zborov Goriške, za njimi pa je tudi nekaj uspešnih gostovanj v tujini.

V zadnjih letih se zbor še posebej zavzeto povezuje z drugimi pevskimi zbori iz Slovenije ter skupaj z njimi organizira celovečerne koncerte.

Prvi in osnovni cilj zbora je kvalitetna izvedba zborovskih pesmi. Pot ni vedno lahka, čeprav je izdatno podprta z ljubeznijo do glasbe in s prijateljstvom med pevci. Cilji zbora so zmerni in zato uresničljivi, občutek zadovoljstva ob njihovem doseganju pa ustvarja temelj in upanje za prihodnost zbora.

 

PODATKI O ZBORU:

Mešani pevski zbor Vrtojba

Ul. 9. Septembra 224A, Vrtojba

5290 Šempeter pri Gorici

Email: mepz.vrtojba@gmail.com


Zborovodja: Luka Vetrih (luka.vetrih@gmail.com)
Predsednica:  Nadežda Petarin (nadezda.petarin@gmail.com), tel: 041/ 892 999
Namestnik: Sandi Trpin (s.trpin@gmail.com)

Pevske vaje:  četrtek: 20.00 - 22.00 v Domu Krajevne skupnosti v Vrtojbi