Preskoči na vsebino

Koledar dogodkov v Občini Šempeter-Vrtojba


Predstavitev knjige JANE KOREČIČ

Predstavitev knjige JANE KOREČIČ
Sreda, 10. Julij 2024 (Dogodek je potekel)
Datum dogodka: 10.07.2024
Ura začetka: 20:30 uri
Prireditveni prostor: Pred dvorcem Coronini
Lokacija: Šempeter pri Gorici

Po prvem romanu se pisateljica vrača na knjižne police z drugo knjigo serije Neon, ki je ravno tako kot prve ne boste mogli odložiti, dokler ne bo prebrana.

V drugem delu Neona boste lahko znova neučakano obračali strani, da bi odkrili, kako se ob pomoči prijateljev Ella poda na novo pot, po sledeh alkimista Fulcanellija, ki jim razkrije neverjetno skrivnost, s katero bi lahko spremenili svet in celo sami sebe.

Jana Korečič je profesorica italijanskega jezika in sociologije. Po nekaj letih poučevanja je svojo energijo usmerila v slikanje, ustvarjanje filmov v tehniki stop motion, ilustriranje in pisanje. Napisala je pet knjig za otroke: Hiša strahov, Ledeni božič, Gospodična Špinačka, Doktor Začetek in Dragonuša. Vse svoje zgodbe je v projektu Društvo kot v pravljici postavila na oder v vlogi igralke, kostumografinje, dramaturginje in režiserke ter popeljala eno izmed pravljic tudi na oder SNG Nova Gorica.

Po ustvarjanju za najmlajše bo svoje delo preusmerila v pisanje za starejše bralce. Po prvem romanu Neon (Primus, 2023) se pisateljica vrača na knjižne police z drugim delom.