Preskoči na vsebino

Slika gas_vrtejba.JPG

Društvo GAS Vrtejba

Skupina vrtejbnskih fantov ki jih druži veselje do nogometa in vožnja z motorji najraje po "grivah" se leta 2002 odloči, da bi se radi z motorji malo bolj resno ukvarjali in tako ustanovi Društvo GAS VRTEJBA.

Pod svoje okrilje prevzame tudi organizacijo vsakoletnega turnirja v nogometu, kot ekipa pa sodelujejo tudi na drugih okoliških turnirjih.
Z občasnim prirejanjem koncertov skrbijo tudi za druženje z ostalimi so krajani in drugimi, ki niso člani društva.

Želja po prostoru, ki bi bil primeren in varen za vožnjo s kross motorji jih žene, da pričnejo urejati progo v vrtojbenski gramoznici ali po domače rečeno Đavi.

Proga je bila že kar precej znana, saj so jo poleg domačih obiskovali tudi italijanski, avstrijski in hrvaški motokrosisti. Leta 2006 so prvič gostili tudi eno izmed tekem za Pokal Akrapovič, za katero so dobili tudi pohvalo župana občine Šempeter-Vrtojba Dragana Valenčiča za dobro organizacijo, kandidirali so tudi za najlepšo dirko v Sloveniji. 

Njihove dejavnosti pa se bodo tudi letos vrstile na GAS POLETJU, kjer predvidevamo organizacijo razno raznih dirk kot so minimoto, skuter, supermoto… Dogajanja bodo popestrena z GO-karti, koncerti, zborom motoristov, zbori predelanih avtomobilov. 

http://www.drustvo-gas.si

Ulica 9. septembra 131A,Vrtojba

5290 Šempeter pri Gorici

ID DDV: SI77846389E

mail: info@drustvo-gas.si-

predsednik: Dejan Koglot