Preskoči na vsebino

Namiznoteniški klub Vrtojba

Zgodovina uspehov namiznega tenisa v Vrtojbi se je začela z idejo skupine navdušencev, ki je 23.5.1976 ustanovila klub NTK VRTOJBA z namenom rekreativnega igranja namiznega tenisa. Eden glavnih pobudnikov ustanovitve je bil g. Venček Pajntar, ki je v klubu prisoten še danes. Že zelo kmalu po nastanku so organizirali v vrtojbenski dvorani prve tečaje namiznega tenisa za pionirje in pionirke. Verjamemo, da se še danes mnogi Vrtojbenci z radostjo in ponosom v srcu spominjajo svojih mladih dni in prijetnih uric preživetih na treningih.

Ko si je klub vzgojil svoj igralski kader, je začel sodelovati na regijskih, republiških in vsejugoslovanskih tekmovanjih, ki so po letih trdega dela in požrtvovalnosti vseh v klubu prinesla tudi prve odmevnejše rezultate. Nedvomno je bil največji uspeh kluba v tistem obdobju uvrstitev in igranje v tedanji 1.Zvezni namiznoteniški ligi za ženske, ki je bila tedaj ena najmočnejših v Evropi. Klub je tedaj nastopal z imenom glavnega sponzorja in sicer NTK PRIMEX VRTOJBA.

Osamosvojitev Slovenije je bila nova prelomnica v delovanju kluba. Tedanja uprava kluba se je pravilno odločila in si začrtala nove smernice dela in razvoja. Kot prvo je pridobila novega generalnega sponzorja , ter s tem dobila tudi novo ime NTK ŠAMPIONKA. Iz tega obdobja moramo poudariti še en pomemben mejnik in sicer angažiranje profesionalnega trenerja. Prihod Miroslava Tokića je tedaj pomenil nov zagon delovanju in kvaliteti kluba. Ko se je tedaj oblikoval nov vrhunski igralski kader, so prišli novi odmevni uspehi in tiha želja poseči po naslovu državnih prvakov. Na žalost se je to, kljub naporom, zgodilo šele v sezoni 2002/2003, ko je klub dobil novega sponzorja in novo kitajsko igralko.

Klub se od leta 2003 imenuje NTK »ISKRA AVTOELEKTRIKA ŠEMPETER – VRTOJBA« in je od prvega naslova dalje najboljši slovenski klub, najbolj organiziran in z najvišjimi cilji. Naši cilji so igranje v evropskih pokalih ter čim višje uvrstitve posameznikov v slovenskem prvenstvu, poleg tega pa ostaja naš glavni cilj tudi množičnost in razvoj namiznega tenisa na Goriškem. Lahko se pohvalimo, da so edini namiznoteniški klub v Sloveniji, ki tekmuje v obeh ligah, ter da pri nas redno ali pa vsaj občasno trenira 65 igralcev in igralk z Goriškega in zamejstva.

Vsi, ki vam je všeč namizni tenis nas lahko najdete v dvorani OŠ Vrtojba, kjer imamo treninge vsak dan med 17. in 19. uro, lepo pa ste vabljeni tudi na naše tekme, ki jih igramo ponavadi ob Sobotah ob 17.uri.

Naslov kluba je:
NTK »ISKRA AVTOELEKTRIKA ŠEMPETER – VRTOJBA«
UL. 9. septembra 132a
VRTOJBA

Zoran Vižin
Predsednik UO