Turizem

Počitniško varstvo 2017

Datum: 01-09-2017

Tudi med letošnjimi težko pričakovanimi poletnimi počitnicami je bilo  tokrat organizirano počitniško varstvo v okviru KŠTM- Vrtojba ter občine Šempeter- Vrtojba. Varstvo je potekalo kar pet vročih tednov, od 26. junija vse do 28. julija. Vsak teden nas je prijetno presenetilo vsaj triinštirideset otrok iz Šempetra, Vrtojbe, Nove Gorice ter okolice.

Začetek tedna smo pričeli s toplim sprejemom novih obiskovalcev pred Osnovo šolo Ivana Roba v Šempetru, kjer je bilo tudi naše zbirno mesto. Vsak dan smo za lažje prebujanje začeli z jutranjo telovadbo in igrami kot so sneženi mož, pšenica in pirati. Otroci so se med seboj spoznali in povezali s pomočjo iger z žogo. Po odlični malici, so se lahko otroci preizkusili na plezalni steni, kjer so svoje znanje podelili izkušeni plezalci Plezalnega kluba Šempeter. Po športnem izzivu, je naše prazne trebuščke pričakalo kosilo v šolski kuhinji. V popoldanskem času pa smo izvedli še štafetne igre ali pa se dokazali v igri »Počitniško varstvo ima talent«, kjer je vsak predstavil svojo zabavno točko.

Če nam vreme ni nagajalo smo ob torkih poskrbeli za razgibalne vaje, da smo se lahko dobro pripravljeni odpravili na pohod proti trim stezi v Vrtojbi, kjer smo imeli možnost jahanja konjev. Otroci so se tako lahko preizkusili v jahanju in uživali v naravi.

Ob sredah smo izvedli nekoliko daljši pohod na Gas poletje, kjer so še najbolj uživali fantje. V spremstvu že izkušenih dirkačev se je lahko vsak peljal z gokartom ali pa z električnim avtomobilom. Kosilo smo pojedli v senci pod velikimi borovci, kjer smo se lahko tudi posladkali z dobrotami, ki nam jih je podarilo podjetje Bimed d.o.o. Ob vročih dnevih smo izvedli tudi mnoge vodne igre, da smo lažje prenesli »naporno« pot nazaj.

Ob četrtkih se je lahko predvsem nežnejši spol prepustil glasbenim ritmom in podelil svoje plesno znanje. V mladinskem centru v Vrtojbi, smo namreč organizirali plesno tekmovanje, kjer so se otroci razdelili v skupine in nam prijetno popestrili dan z različnimi plesnimi in glasbenimi točkami. Tisti najbolj pogumni, so odpeli tudi karaoke. Po kosilu je sledila težko pričakovana risanka, da smo lahko ponovno napolnili svoje »baterije« za nogomet, ter druge igre na šolskem igrišču.

Petke so vsi otroci še najbolj nestrpno pričakovali, saj smo se z mestnim avtobusom odpravili na bazen v  Novo Gorico, kjer smo ves dan uživali na toplem soncu, plavali in seveda skakali v vodo. Za kosilo smo naročili pico, da nobenemu izmed nas ni zmanjkalo moči za potapljanje učiteljev.        

Ob slabem vremenu smo program morali spreminjati in takrat smo se posvetili tudi risanju oziroma ustvarjanju, tako da se je za vsakega našlo nekaj kar mu je bilo všeč.  

Vsi animatorji smo neizmerno uživali in bili prijetno presenečeni nad tako velikim številom otrok, tako da vas vabimo, da nas obiščete tudi naslednje leto, ko se bomo družili še ob mnogih novih aktivnostih.

Kaja Koglot