Kultura

Dogodki Poletja na placu 2017

Datum: 11-07-2017

Pred dvorcem  Coronini in na Trgu Ivana Roba se v teh dneh že vrstijo prireditve v okviru Poletja na placu 2017. Program je izjemno raznolik in prav za vsakega se bo nekaj našlo.

Prvi letošnji glasbeni večer je 28. Junija otvorila Anika Horvat z orkestrom Big Band Nova in s pevkami The Singgirls. Teden po tem so oboževalci dalmatinske glasbe v številni udeležbi uživali ob petju dalmatinske Klape Bonaca.

Vrhunec dogajanja, sestavljenega iz plesnih nastopov in nastopov stand-up komikov, otroških gledaliških predstav in koncertov, bo nastop Matta Schofielda, ki je priznan kot eden izmed desetih najboljših blues kitaristov vseh časov, v sklopu čezmejnega kulturno-glasbenega festivala Blue Notte.

Ljubitelji opere si bodo 15. julija lahko ogledali znano operno predstavo Seviljski brivec skladatelja Gioacchina Rossija. Z veliko odrsko sceno in številčno zasedbo nastopajočih bo komično opero v dveh dejanjih spremljal komorni orkester pod taktirko priznanega dirigenta Igorja Švare.

Koncertne večere bo letošnje poletje s svojo skupino zaznamovala tudi domača kantavtorica in pevka Moya - Mojca Velikajne z gosti. Z novo ploščo se nam bo predstavila skupina Bakalina z gosti ter skupina Sozvočenja Slovenije Trio -  Janez Dovč, Boštjan Gombač in Goran Krmac nam bodo s svojo virtuoznostjo in hudomušnostjo predstavili slovensko ljudsko glasbo.

Za najmlajše so na sporedu gledališke predstave in delavnice. Gledališka predstava Pika nogavička potuje po svetu, ki bi morala potekati pred dvorcem Coronini, bila  zaradi slabega vremena prestavljena v Kulturno dvorano Šempeter, predstavi Butalci Frana Milčinskega pa je bilo vreme naklonjeno in je potekala na odprtem. Otroško gledališče Fuldoro je pripravilo predstavo za najmlajše Cvetlica in čebelica ter delavnico za otroke. Otroci med 5 in 10 let starosti se bodo lahko naučili risati strip na delavnici stripa Rišemo po oblakih. Za plesne ritme in rime bo poskrbela Damjana Golavšek.

Oder pa ne bo rezerviran samo za koncerte, na njem bodo nastopili tudi stand-up komiki in igralci, skupaj se bomo nasmejali s hitro in veliko govorečim Tadejem Tošem, simpatičnim Vidom Valičem, zabavno komedijo Buh pomagej in drugimi.

Ob občinskem prazniku, 21. julija, ko se bo dogajanje izjemoma preselilo za zadružni dom v Vrtojbi, nas bo zabavala legendarna glasbena skupina Čudežna polja.

Poletje na placu se bo zaključilo 29. julija z monokomedijo 50 odtenkov ženske, ki je hit komedije letošnje sezone.