Kultura

BLUES ROCK CONTEST U35 ''ČEZ ZID''

Datum: 01-05-2017

BLUES ROCK CONTEST U35 “ČEZ ZID”

Natečaj za posamezne izvajalce ali mladinske skupine, mlajše od 35 let

Blues Rock Contest »Oltre il Muro – Čez zid« je natečaj, namenjen posameznim izvajalcem ali mladim glasbenim skupinam U35, ki za nagrado nudi snemanje glasbene plošče v profesionalnem snemalnem studiu in nastop kot predskupina na koncertu Henrika Freischlanderja, ki bo v Gorici (IT) v soboto, 22. julija 2017, v sklopu festivala Blue Notte Gorizia.

Natečaj organizira Cooperativa Sociale Contea di Gorizia v okviru projekta »Oltre il Muro – Čez zid«, ki ga financira Sillumina – obrobja mesta, natečaj Italijanskega združenja avtorjev in založnikov ob podpori Ministrstva za kulturno dediščino in dejavnosti ter turizem za spodbujanje ustvarjalnosti mladih avtorjev, umetnikov in izvajalcev.

 

​VPIS DO 9. JUNIJA 2017

PRAVILNIK

I – UVOD

Obstoječo objavo je omogočala  zadruga Cooperativa Sociale Contea in KŠTM Šempeter-Vrtojba, ki je v letu 2010 začela z upravljanjem snemalnega glasbenega studia Birdland (www.birdlandstudio.it), v parku Basaglia v Gorici (IT). V preteklih letih je organizirala seminarje in delavnice v sklopu jazza in bluesa, z mednarodno priznanimi učitelji. Od leta 2011 Contea organizira kulturno glasbene festivale Blue Notte Gorizia (www.bluenottegorizia.com), dogodek, ki je v 6 izdajah osvojil  naraščajoče zanimanje publike iz Italije, iz Slovenije in iz Avstrije, zahvaljujoč  njenemu pridihu mednarodnosti.

Contea se je pred kratkim udeležila nacionalnega tekmovanja, ki ga je organizirala SIAE (Italijansko združenje avtorjev in založnikov), z namenom promoviranja kreativnosti mladih avtorjev, umetnikov in izvajalcev.

Projekt  ki ga je prijavila Contea je bil odobren, zato se prične glasbeni  natečaj  za mlade umetnike.

 

II – UDELEŽENCI

Sekcije so rezervirane za posamezne izvajalce ali za glasbene skupine mladih UNDER 35. V primeru, da so dela produkt več avtorjev, umetnikov, tolmačev in izvajalcev, vsaj 80% le teh ne sme presegati 35 let starosti. Za umetnike, tolmače, avtorje in izvajalce, ki ne presegajo 35 let starosti, se smatrajo osebe, ki  še niso dopolnile 36 let do 15. novembra 2016.

III – VPIS

Sodelovanje na natečaju je brezplačno.  Vpisi se pričnejo 1. maja 2017 in se zaključijo 9. junija 2017.

IV – GLASBENA ZVRST

Glasbene zvrsti, ki so upravičene do izbora so BLUES in ROCK BLUES.

 

V – MATERIAL, KI GA MORATE PRILOŽITI

 

Izvajalec ali glasbena skupina mora poslati  na e-mail:  segreteriacontea@consorzioilmosaico.org

Ali po pošti: Contea Società Cooperativa Sociale Onlus (segreteria Oltre il Muro) via Roma 54/a – San Vito al Torre (UD) – 33050, sledeče  materiali:

  • vsaj eno neizdano pesem, ki jo bo/bodo  izvajal/i, kakovostno posneto, v avdio ali video formatu MP3 ali MAV;
  • ime skupine ali posameznega izvajalca, naslov skladb in trajanje;
  • 1 kratka biografija skupine/izvajalca: datum nastanka, zvrst in predhodne izkušnje, število članov;
  • Tehnični raider ter uporabljeni instrumenti in oprema;
  • 1 slika izvajalca ali skupine;
  • osebni podatki članov ( ime, priimek, naslov, datum in kraj rojstva), telefonske številke ter e-maili članov skupine. Organizatorji bodo zahtevali v času izbora predložitev osebnega dokumenta, zaradi preverjanja starosti posameznika.

VI – MERILA IN IZBOR

Video/avdio material , ki ga bodo udeleženci poslali, bo podvržen prvemu izboru z žirijo glasbenih strokovnjakov. Žirija bo izbrala ožji izbor umetnikov/ skupin, ki bodo v skladu s številom doseženega povpraševanja povabljeni na drugi izbor, z nastopom v živo ali pa bodo prešli direktno na končni izbor v okviru dveh večerov, posvečenih natečaju, konec julija. V dveh večerih  končnega izbora bo sodelovalo 8 skupin/izvajalcev, 4 v prvem večeru in 4 v drugem večeru. Programiranje večerov končnega izbora je predvideno 18. in 19. julija 2017 v Gorici (IT) – Park Basaglia. 

 

VII – NAGRADE

1. mesto – izvajalec/ zmagovalna glasbena skupina dobi kot nagrado glasbeni posnetek njihovega demo v profesionalnem snemalnem studiu, v dogovoru z organizacijo. Poleg tega bo zmagovalec igral na festivalu Blue Notte Gorizia kot uvodna skupina na koncertu ROCK BLUES, ki je predviden v soboto, 22.  julija 2017 v Parco Basaglia v Gorici (IT).

 

VIII –  POGOJI

8.1. AVTORSKE PRAVICE

Audio in video material ne bo vrnjen.

Z udeležbo na natečaju, se vsak udeleženec zaveže, da se odpove avtorskim pravicam in dovoljuje  objavo njegovega dela na spletnih straneh, posvečenim dogodku in vsakršni drugi objavi, povezani s tekmovanjem oziroma projektom, ki je v skrbi odbora organizatorja. Tekmovalec ostane lastnik svojih pravic za katero koli drugo individualno ali kolektivno objavo.

8.2. ZASEBNOST IN OBDELAVA PODATKOV

Z udeležbo na natečaju, se tekmovalec strinja:

1. S prejemanje e-mailov iz strani organizacijskega odbora;

2. Z uporabo njegovih osebnih podatkov (biografski podatki, ime, priimek, kraj bivanja, fotografije,…) za potrebe tekmovanja;

3.) za uporabo teh podatkov v reklamah, za informiranje in promocijo tekmovanja.

 

8.3. UDELEŽBA NA 2. NATEČAJU POEZIJE BLUE NOTTE ZAHTEVA POLNO IN BREZPOGOJNO SPREJEMANJE VSEH KLAVZUL TEGA PRAVILNIKA.

 

Dodatne informacije: Viviani Laura – 0432/997320 (od ponedeljka do petka  12:00 – 16:30 / torek in četrtek  08:00 – 16:30)

San Vito al Torre – via Roma 54/a (UD) – segreteriacontea@consorzioilmosaico.org