Kultura

BLUE NOTTE FESTIVAL 2017 - 7. čezmejni kulturno-glasbeni festival

Datum: 10-05-2017

Sedmo sezono kulturno-glasbenega Festivala Blue Notte 2017 v znamenju izjemnih mednarodnih gostov, bo v četrtek, 20. julija v Šempetru pri Gorici odprl britanski glasbenik Matt Schofiled (Velika Britanija), v petek in soboto pa se prizorišče seli v staro Gorico (park Basaglia), kjer bomo gostili brazilskega kitarista Jurandir Santana in blues kitarista Henrik Freischladerja .

Ne zamudite!

Celoten program:

- torek, 18. 7. in sreda, 19. 7. 2017, ob 17. uri BLUE ROCK CONTEST U35 -  park BASAGLIA, Gorica-Italija (v primeru slabega vremena - Kulturni dom Gorica -Italija) - koncert mladih glasbenikov iz Italije in Slovenije oziroma natečaj za mlade glasbenike - zmagovalec natečaja, bo kot nagrado imel možnost brezplačnega snemanja svoje avtorske plošče ter bo nastopal kot predskupina sobotnega zadnjega večera festivala - prijave zbiramo do 9. junija 2017 -  več informacij pa na BLUE ROCK CONTEST U35 .

- četrtek, 20. 7. 2017, ob 21.30 MATT SCHOFIELD - pred dvorcem CORONINI, Šempeter pri Gorici (v primeru slabega vremena - Mladinski center Vrtojba) - VSTOP PROST!

- petek, 21. 7. 2017 DELAVNICA/WORKSHOP - Matt Schofield (ANG) in Henrik Frieschlader (NEM) - cena delavnice in točna lokacija še sledi... - ogled delavnice Brezplačen!

- petek, 21. 7. 2017, ob 21.30 JURANDIR SANTANA - park BASAGLIA, Gorica-Italija (v primeru slabega vremena - Kulturni dom Gorica -Italija) - VSTOP PROST!

- sobota, 22. 7. 2017, ob 21.30 HENRIK FREISCHLADER - park BASAGLIA, Gorica-Italija (v primeru slabega vremena - Kulturni dom Gorica -Italija) - VSTOP PROST!

 

Matt Schofield  

20. 7. 2017, ob 21.30

Dvorec CORONINI - Šempeter pri Gorici (SLO)

(v primeru slabega vremena - Mladinski center Vrtojba)                                          

 MATT SCHOFIELD je angleški blues kitarist in pevec, njegova skupina, Matt Schofield Trio, s svojo avtorsko glasbo prepleta mešanico bluesa, funka in jazza. Schofield velja za enega najbolj prepoznavnih in inovativnih britanskih blues kitaristov, ocenjen tudi v top deset britanskih blues kitaristov. Poleg tega, je tudi že zapisan na britanski Blues Awards Hall of Fame. Več na Matt Schofield.com.

 

 

Jurandir Santana

21. 7. 2017, ob 21.30

Park BASAGLIA - Gorica (Italija)

(v primeru slabega vremena - Kulturni dom Gorica -Italija)

    JURANDIR SANTANA je brazilski kiarist, ki s svojim edinstvenim slogom sodi med večje kitariste v Braziliji. V svoji karieri je sodeloval s številnimi velikimi imeni, kot so GilbertO Gil, Gal Costa, Daniela Mercury in drugi. Dolgo let se je ukvarjal z raziskavo in odkrivanjem novih odtenkov brazilske glasbe in vas bo s svojo glasbeno eleganco in natančnostjo gotovo navdušil. Več na Jurandir Santana.com.

 

 

 

Henrik Freischlader  

22. 7. 2017, ob 21.30

Park BASAGLIA - Gorica (Italija)

(v primeru slabega vremena - Kulturni dom Gorica -Italija)

    HENRIK FREISCHLADER je multi-instrumentalist, pevec, tekstopisec, producent, skratka, ko gre za glasbo je deloholik. S številnimi koncerti po Evropi, je pridobil zveste in vedno več oboževalcev. Sodeloval je tudi z legendami, kot so BB King, Peter Green, Gary Moore in Johnny Winter. Do danes je nemški blueser izdal že šest studijskih in tri albume v živo in je eden od najbolj iskanih glasbenikov svoje zvrsti po vsem svetu. 22. julija se bo od 21.30 dalje Henrik Freischlader v Parku Basaglia predstavil z novim projektom Blues for Gary. Z njim bo nastopila celo skupina Garyja Moora: neverjetna Vic Martin in Pete Rees, klaviaturist in basist enega največjih in eklektičnih umetnikov evropske scene prejšnjega stoletja. Več informacij Henrik Freischlader.com.