Koledar dogodkov v Občini Šempeter-Vrtojba


RAZSTAVA SLIK MARJANA HUMARJA V MLADINSKEM CENTRU V VRTOJBI

Ponedeljek, 25. Januar 2021 (Dogodek je potekel)
Ob 08:00:00 uri
Datum dogodka: 25.01.2021
Datum konca: 28.02.2021
Ura začetka: 08:00:00
Ura konca: 10:00:00

Predstavitev avtorja in njegovega fotografskega dela

           

MARJAN HUMAR

Vode

         Rodil se je leta 1946 v Postojni,odraščal v Novi Gorici, sedaj pa živi v Vrtojbi. S fotografijo se je pričel ukvarjati že v mladosti ko je, tako kot večina ljudi, hotel ohraniti le spomin na lepa doživetja. Z vstopom v Foto klub Nova Gorica,  leta 1980, pa je spoznal izrazno fotografijo, ki ga je povsem zasvojila. Ni je sprejel zgolj kot dokumentarno fotografijo, ampak predvsem kot svoje videnje ter izpoved notranjega doživljanja sveta in življenja.

            Za njegova fotografska dela in razstavne uspehe je avtorju , Umetnostni svet Fotografske zveze Slovenije, leta 1997 podelil naziv Mojster fotografije FZS, leta 1998 pa mu je Mednarodna fotografska zveza  podelila naziv AFIAP- Umetnik mednarodne fotografske zveze.

           Svoja dela je doslej predstavil na sedemnajstih samostojnih razstavah, z njimi sodeloval na več kot devetdesetih domačih in mednarodnih fotografskih razstavah ter zanje prejel preko petdeset priznanj.

            Tako kot ostale zvrsti likovne umetnosti , terja tudi izrazna fotografija , od vsakega uspešnega ustvarjalca dovolj, že v njegovo zibelko položene, umetniške moči in ustreznega tehničnega znanja. Avtorja je prevzela predvsem barvna fotografija, zato v svojih fotografijah izkorišča prav izrazno moč barv in kompozicije , kot dvojico osnovnih elementov fotografske govorice.

             Avtor se  fotografsko preizkuša v različnih žanrih, vselej  pa ga je najbolj pritegnila krajinska fotografija v kateri vidi neomejene možnosti likovnega ustvarjanja. Na tokratni samostojni razstavi, avtor predstavlja del  svoje obsežne fotografske zbirke s tematiko “ VODE”. 

Od torka 9. 2. na ogled v prostorih Mladinskega centra Vrtojba!
Prisrčno Vabljeni!