Koledar dogodkov v Občini Šempeter-Vrtojba


Sanjam...sogno...˝mesto˝ Sogno...sanjam...˝La citta'˝

Petek, 13. Oktober 2017 (Dogodek je potekel)
Ob 18:30:00 uri
Datum dogodka: 13.10.2017
Datum konca: 14.10.2017
Ura začetka: 18:30:00
Ura konca: 19:30:00
Prireditveni prostor: Velika dvorana
Lokacija: Mladinski center Vrtojba Ul. ). septembra 72

 

ANFFAS Onlus Gorizia in VDC Nova Gorica

vabita na predstavo

Sanjam...sogno...„mesto“
Sogno...sanjam...„La cittá“

 

Režija: Erica Gasparinic

Predstava povzeta po delu
Itala Calvina „Nevidna mesta“

 

Petek, 13. oktober 2017
Mladinski center Vrtojba ob 18.30
Vstop prost
Prostovoljni prispevki
bodo namenjeni razvoju VDC Nova Gorica.

 

Predstava je povzeta po domiselni zbirki zgodb „Nevidna mesta“, enega najbolj prevajanih italijanskih pisateljev druge polovice prejšnjega stoletja, Itala Calvina. Njegovi liki so izrazito pesniški. Spremenjeni so v nenavadne osebke z namenom, da iščejo, si predstavljajo, gradijo in si izmišljajo vrsto krajev s pripovednim ozadjem. Izidora in Zora sta predstavljeni kot mesti spomina, Oktavija kot pretanjeno mesto, Evfemija in Hloi kot mesti izmenjav, ter Fedora kot mesto želja. Mesta v nas zbujajo željo po raziskovanju in improvizaciji. Preko tega se ustvarja besedilo, kjer vsak lahko najde svoj prostor, ki ga lahko uporabi kot most med odnosi z drugimi in skupino.

 

„Gledališče brez mej,
njegovo bistvo je razumevanje življenja.
Gledališče je mesto odhoda,
edino zares temeljno.
Gledališče je življenje.“
                                               Peter Brook

Sanjam...Sogno...
 „Lacittá“

 

Režija in scenografija
Erica Gasparinic

Organizacija
Zaposleni iz DC ANFFAS iz Gorice
Adilson Cernic, Federica Pisu, Giacomo Franzon,
Isabella Lotta, Laura Greggio, Laura Pino, Luca
Bazzeo, Luca Garbin, Lucia Beltramini, Mara
Orlando in pripravnica Irene Ziani

V sodelovanju z
zaposlenimi iz VDC Nva Gorica
Anja Đurđević, Martin Fabjan, Aleksandra
Sedevčič, Ana Lukežič in prostovoljka Kristina
Bijuklič

Igralci
Barbara Mascalchin
Davide Franco
Eros Tofful
Fabio Rizzato
Giovanna Poldemnego
Lorenzo Frutti
Maurizio Contino
Michele Frasca
Paola Prizzi
Roberto Lango
Teotimo Bon
Vanja Suligoj
Ana Sušnik
Andrej Gorkič
Boštjan Pajntar
Gregor Istenič
Ines Cijan
Marko Lozej
Mojca Vuga
Valentina Bukovec
Adrijan Gregorič

 

VARSTVENO DELOVNI CENTER NOVA GORICA

 

Ustanova je javni socialno varstveni zavod, ki skrbi za odrasle osebe z motno v duševnem razvoju in osebe s pridobljeno možgansko poškodbo. V programe varstveno delovnega centra, ki obsegajo tako dnevno oskrbo kot oskrbo stalno nastanjenih uporabnikov, je vključenih 220 oseb. Center izvaja celodnevno varstvo in zaposlitve pod posebnimi pogoji ter zdravsvteno negovalno storitev. Uporabniki centra prihajajo večinoma iz območja Nove Gorice in okolice, v centru pa so nastanjene tudi osebe iz drugih delov Slovenije. Center sestavlja pet enot, in sicer enota v Stari Gori, enota v Solkanu, enota na Vogrskem in dve enoti v Novi Gorici. Goriški center je bil odprt leta 2015 in nudi uporabnikom nove, kakovostne in varne prostore narejene na podlagi njihovih potreb.

 

ANFFAS ONLUS IZ GORICE


Neprofitna organizacija ANFFAS Onlus, društvo družin oseb z motnjo v duševnem razvoju je združenje staršev, družinskih članov in prijateljev oseb s posebnimi potrebami, ki deluje od leta 1958. Prisotno je na celotnem območju države z lokalnimi društvi, deželnimi organi in avtonomnimi ustanovami. Društvo ANFFAS Onlus je v Gorici prisotno od leta 1968. Deluje na območju pokrajine in zagotavlja različne storitve in podporo osebam z motnjo v duševnem razvoju, njihovim staršem in družinam. Od leta 1986 goriški ANFFAS upravlja center za dnevno varstvo invalidnih uporabnikov. Cilj centra je ukvarjanje z uporabniki preko igrivih, rekreativnih in izobraževalnih dejavnosti. Istočasno pa zagotavlja center družinam uporabnikov podporo in nego njihovih najbližjih. Storitve, ki jih center ponuja, so na razpolago celo leto vse dni v tednu in v času, ko ne delujejo storitve centrov za dnevno varstvo C.I.S.I. (Posoško združenje za integrirane storitve). Poleg dejavnosti centra za dnevno varstvo od leta 1986 goriški ANFFAS spodbuja tudi dejavnosti športnega društva ANFFAS „Sport per crescere“. Delovanje je nastalo z namenom, da bi se uporabniki udeleževali športnih aktivnosti v telovadnici ali na prostem. Športno društvo je postopoma razširilo svojo dejavnost s taborjenji v hribih, s sodelovanjem pri rekreativnih pohodih in nenazadnje z organiziranjem pravih tekmovalnih dejavnosti.