Koledar dogodkov v Občini Šempeter-Vrtojba


Nadaljevalni tečaj španščine

Torek, 17. Oktober 2017 (Dogodek je potekel)
Ob 17:00:00 uri
Datum dogodka: 17.10.2017
Ura začetka: 17:00:00
Ura konca: 18:30:00
Prireditveni prostor: OŠ Ivana Roba
Lokacija: Šempeter pri Gorici Andreja Gabrščka 1

NADALJEVALNI TEČAJ ŠPANŠČINE (40 ur)

Ste osnove španskega jezika že osvojili na tečaju, potovali po ali živeli v špansko govoreči državi, radi prisluhnete besedilom španskih pesmi, si ogledate španski film? Bi svoje znanje radi nadgradili, ga utrdili in poskrbeli, da bi vam jezik v tem spevnem romanskem jeziku še bolje stekel? Pridružite se nam na nadaljevalnem tečaju španščine.

Zakaj ravno španščina? Španski jezik je danes skoraj tako uporaben kot je angleščina, saj ga govorijo v Španiji in celotni Južni Ameriki z izjemo Brazilije. Veliko ljudi se je že naučilo ali se še uči španščine, zato vam bo velikokrat prišla prav kot medij za sporazumevanje s tujci, ki jih spoznavate tako doma, kot tudi po svetu.

Česa se boste na tečaju (na)učili? Nadaljevalni tečaj je namenjen utrditvi in nadgradnji že usvojenega znanja. Zato bomo prve ure namenili osvežitvi in utrjevanju vašega jezikovnega predznanja. Pogovarjali se bomo o potovanjih, glasbi, zabavi, navadah, ljudeh, otroštvu. Brali bomo krajše zgodbe in časopisne članke. Skozi zgoraj omenjene tematike boste skozi primere in ne suhoparna pravila usvajali tudi slovnična znanja (utrdili bomo sedanjik, spoznali prihodnjik in preteklike,...). Tovrstno učenje slovnice je naravnejše in zato zabavnejše.

Kako poteka učenje? Učenje poteka ob branju besedil, uporabi kartončkov z besedami in stavki, slikovnega gradiva, poslušanju glasbe, reševanju slovničnih vaj in s konverzacijo. Urili se boste v razumevanju, pisanju in govorjenju. 


Število ur: 40 šolskih ur (45 min), dvakrat (2X) tedensko po dve (2) šolski uri
Termina: torek in četrtek
Cena: 70 €
Število tečajnikov: (najmanj) 10

O predavateljici: Sem Katja Stanič, diplomirana profesorica španščine in sociologinja kulture. Študij sem zaključila na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Med študijem sem potovala po Španiji in eno leto študirala v Čilu. Španščino sem najprej učila na jezikovni šoli Panteon in nato na jezikovni šoli Lingula (obe v Ljubljani), nato pa še na jezikovni šoli Jezikomat v Novi Gorici. Vselej se trudim, da so moje ure španščine razgibane, aktualne in kar se le da zabavne. Tečajniki so me ocenjevali kot prizadevno, strokovno, prijazno in dostopno, ko je bilo potrebno tudi strogo.

Tečaj bo potekal na Osnovni šoli Ivana roba v Šempetru pri Gorici.

Informacije in prijave na tel.: 041 974 306 ali stanic.katja@gmail.com